Loods IV + V Muiden – werken op unieke locatie

18 april 2023

Loods IV + V te Muiden

In Muiden op het voormalige Kruitfabriek terrein zijn we op een unieke locatie bezig met de nieuwbouw van Loods IV en V. De plofwal, rondom de voormalige opslagloods van Kruit TNT is nu geïntegreerd in het ontwerp van Loods IV en V.
De unieke ligging nodigt uit tot een bijzondere buitenbeleving, elk seizoen opnieuw. Vanuit het raam of vanaf het dakterras kijk je uit over het IJmeer. De grote ramen veranderen door het prachtige uitzicht in levende schilderijen. Het uitzicht spat van het doek.

Na een natte winderige periode, gaan we een periode met mooi weer tegemoet.

Bij Loods V is de complete draagconstructie onderbouw gereed en is de dakvloer gestort. Op de dakvloer zijn de pootjes voor de hekwerken gemonteerd en is de dakbedekking aangebracht en onlangs zijn we gestart met het aanbrengen van de dakterras tegels. De ondersteuning van de vloeren zijn gedemonteerd, zodat we nu kunnen beginnen met de afbouw van de woningen. De eerste binnenwanden zijn gemonteerd.

Bij Loods IV is de dakvloer gestort. Hiermee is ook de complete beton casco gereed. De pootjes voor de hekwerken zijn ook hier gemonteerd en de dakdekker is gestart met het aanbrengen van de isolatie en dakbedekking.

De werkzaamheden aan de gevels kunnen beginnen. De steigers zijn zowel bij Loods IV als bij Loods V rondom opgebouwd. De gevels worden gereed gemaakt, zodat de gevelstucadoor kan gaan starten met zijn werkzaamheden. De komende weken zal de stucadoor de isolatie aanbrengen en aansluitend de afwerking gaan aanbrengen. Zodra het houtskelet bij Loods IV is geplaatst zal de stucadoor ook hier gaan starten met zijn werkzaamheden.

De eerste binnenwanden bij Loods V zijn gelijmd. Er wordt hard gewerkt om ook de binnenwanden bij de andere woningen gereed te krijgen. De vloerverwarming en overig leidingwerk wordt aangebracht. Nadat dit gereed is, zullen de dekvloeren gestort worden. De eerste dekvloeren zullen als alles volgens planning verloopt gestort worden in week 18/19.

Daarnaast hebben we ook een start gemaakt met het monteren van de liften. In totaal zullen er per Loods 3 liften geplaatst worden. De komende 6 tot 8 weken zullen de liften bij Loods V gemonteerd worden.

Nadat de dakbedekking bij Loods IV gereed is, zullen we ook hier gaan starten met de bovengenoemde werkzaamheden zoals die reeds in uitvoering zijn bij Loods V.
De werkzaamheden op het terrein, zoals beschoeiingen, bruggen en aanmeervoorzieningen zullen gaan starten na de zomersluiting. Deze werkzaamheden zullen enkele maanden in beslag nemen.

Wil je nu ook wonen op zo’n unieke locatie met uitzicht op het IJmeer? Kijk dan eens op Beleef de krijgsman Muiden.