Over PHB Deventer

Wie zijn wij?

Wij zijn een bouwbedrijf uit Deventer dat haar klanten maximaal wil ontzorgen als het om bouwen gaat. Hoewel wij ons vak met enorm veel enthousiasme en liefde uitvoeren, realiseren wij ons dat het bouwproces voor veel klanten heel anders wordt ervaren. Onze bouwwerkzaamheden verstoren in veel gevallen nu eenmaal de normale gang van zaken, of het nu gaat om wonen of werken. 

Lees meer

AIS (24)

Onderdeel van asvb

PHB Deventer maakt sinds de begin jaren ’80 onderdeel uit van Aan de Stegge Verenigde Bedrijven. ASVB is een in Nederland bekend, succesvol netwerk van bouwgerelateerde (kennis)ondernemingen met een gezamenlijke omzet van ca. 600 mln. ASVB acquireert, faciliteert en coacht 22 zelfstandige ondernemingen met innovatieve, toekomstgerichte ideeën en sterke business cases voor nichemarkten.

ASVB

Pijlers

BYK-Cera trap
Created with Sketch.

Betrouwbaarheid

Klanten, maar ook alle andere partijen in de bouwketen, kunnen van ons op aan. Een afspraak is echt een afspraak.

Lees meer

Created with Sketch.

Kwaliteit

Klanten verwachten kwaliteit. Terecht. Daar vragen ze om en daar betalen ze ook voor. Wij garanderen onze klanten kwaliteit.

Lees meer

Created with Sketch.

Service

Wij ontzorgen onze klanten ook graag buiten de projecten om. Met onze serviceafdeling kunnen we snel schakelen als een klant hulp nodig heeft.

Lees meer

Historie

 1. 1895

  Het bedrijf Paul begon in 1895 als metselbedrijf en ontwikkelde zich later tot aannemersbedrijf. Frits Paul loodste het bedrijf door de Tweede Wereldoorlog en na-oorlogse periode. Zijn zoon Lucas Johan volgde hem op en leidde het bedrijf tot hij in 1976 om het leven kwam bij een tragisch ongeval. Een roerige tijd van overnames en verschillende eigenaren volgde. Het huidige moederbedrijf ASVB zorgde in 1984 voor stabiliteit.

  phb-1895
 2. 1910

  In 1910 is Johannes Ebenau als timmerman begonnen, waarna in 1915 Bouwbedrijf Hardonk door Hendrik Hardonk wordt opgericht. De 2 ondernemende timmerlieden ontmoeten elkaar aan de biljarttafel met een borrel bij Cafe Floors. De zakenman Hardonk herkent in Ebenau een echte vakman. Jo Ebenau is bovendien een joviale en aimabele man. Hij legt gemakkelijk contacten en weet mensen door zijn kundigheid aan zich te binden.

  phb-1910
 3. 1917

  Ze besluiten hun krachten te bundelen. Hardonk beheert de financiële aspecten van het werk, Ebenau neemt met name de contacten en de bouwtaken op zich. De samenwerking loopt goed, vanaf 1917 opereren ze daarom gezamenlijk onder één naam: Hardonk & Ebenau.

  phb-1917
 4. 1923

  In 1923 verlaat Hendrik Hardonk het bedrijf, waarna Jo Ebenau de leiding overneemt.
  Deventer wordt aan het einde van de oorlog zwaar getroffen door vele bombardementen. De stad ligt volop onder vuur.
  Lees meer

  phb-1945
 5. 1957

  In de jaren ’50 breken gouden tijden aan voor Hardonk & Ebenau. De sterke industriële groei in Deventer leidt ertoe dat het bedrijf bij de bouw van diverse grote fabrieken betrokken wordt. Op 31 maart 1957 overlijdt Jo Ebenau op 68 jarige leeftijd aan een longbloeding. Na het overlijden nemen de zonen Teun en Jan Ebenau de leiding van Hardonk & Ebenau vol vertrouwen over.
  Lees meer

  phb-1957
 6. 1984

  Op 4 april 1984 dreigt het doek te gaan vallen voor Hardonk & Ebenau. De Nederlandse Economie belandt in een diepe crisis. Als moederbedrijf Reusken omvalt, is de paniek onder de 24 werknemers van Hardonk & Ebenau groot. Ze vrezen dat ook hun bedrijf zal sneuvelen.
  Lees meer

  phb-1984
 7. 2009

  In 2008 heeft Hardonk & Ebenau van zusterbedrijf Van den Belt uit Twello de medewerkers van de kleinbouw afdeling kunnen overnemen. Dit bleek een goede versterking.In 2009 wordt Hardonk & Ebenau ‘Paul Hardonk Bouw’. Een samenvoeging tussen Hardonk & Ebenau en Paul Bouw & Ontwikkeling. De samenvoeging blijkt al snel een schot in de roos.
  Lees meer

  phb-2009
 8. 2015

  In 2014 neemt Paul Hardonk Bouw De Combi Deventer en De Combi Nijmegen over. Bedrijven die qua cultuur goed passen bij PHB en die met veel klanten in de vastgoedsector een mooie aanvulling zijn voor PHB. De uitwisseling van kennis en ervaring heeft over en weer geleid tot verdere efficiëntie in onze bedrijfsprocessen. Stuk voor stuk hebben deze stappen het bedrijf sterker gemaakt als regionale bouwonderneming.
  Lees meer

  phb-2015
 9. 2019

  Na de enorme groei van de laatste jaren werd het kantoor aan de Maagdenburgstraat te klein. Eind 2019 verhuizen we van de Maagdenburgstraat 20A naar de Duurstedeweg 4 in Deventer. Een pand helemaal van deze tijd, waar de groei van PHB de komende jaren nog flink kan doorzetten.

  Historie 2019

Missie & Visie

Visie

De bouwsector is aan het veranderen. Technisch is er steeds meer mogelijk. Innovaties krijgen een kans en gaan wellicht een vlucht nemen. PHB Deventer volgt deze ontwikkelingen op de voet en ziet daarin volop kansen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat wij met onze klantgerichtheid, integriteit, betrokken medewerkers, no-nonsens aanpak en transparante werkwijze ons kunnen blijven onderscheiden in de markt.
Lees meer

Missie

Wij willen “bouwen voorbij morgen”. Bouwen met het oog op de toekomst: duurzaam, gericht op langdurige relaties en met respect voor mens, milieu en omgeving. Duurzaam voor onze klanten: het verlengen van de levensduur van hun bestaande vastgoed en het levensloopbestendig bouwen met duurzame materialen bij nieuwbouw.
Lees meer

MVO

PHB Deventer is zich bewust van de invloed van haar activiteiten op mens en omgeving. Wij willen graag bijdragen aan het op peil houden van de natuurlijke leefomgeving. Ook voor toekomstige generaties. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ook duurzaam ondernemen. Voor ons geen hype maar vanzelfsprekend. Ondernemen met oog voor mens, milieu en omgeving doen we bij PHB Deventer al generaties lang. We zijn ons er alleen niet altijd bewust van geweest.

Duurzaamheid en MVO zijn inmiddels al jaren geïntegreerd en geborgd in onze bedrijfsprocessen. Daarmee is het niet klaar maar begint het pas. We streven naar de perfecte balans tussen onze verantwoordelijkheden als werkgever en de verantwoordelijkheid die we hebben om goed voor ons milieu en onze omgeving te zorgen. Als bedrijf hebben we bovendien de verantwoordelijkheid om ieder jaar een mooi resultaat neer te zetten.

Lees meer
PHB-Brink 23

Lean

Lean bouwen, slimmer bouwen

Wij willen het voor onze klanten in alle opzichten zo goed mogelijk doen. De wensen van onze klanten realiseren, waarbij ze niet meer betalen dan nodig is. Het meest optimale resultaat wordt bereikt als er in het hele proces geen enkele fout wordt gemaakt en er van enige verspilling, in welk opzicht dan ook, geen sprake is. Uiteraard kan geen enkel bedrijf dit optimale scenario voor de klant waarmaken. PHB Deventer dus ook niet. Onze manier van werken is er echter wel op gericht om fouten zoveel mogelijk te voorkomen en verspilling in het proces te beperken. In het belang van onze klant! Wij gebruiken hiervoor de principes van het Lean werken, die wij in onze gehele bedrijfsvoering hebben geïntegreerd en doorgevoerd. Heel kort samengevat komt het er op neer om samen met alle andere betrokken partijen zo efficiënt en slim mogelijk te bouwen. De gezamenlijke kennis en capaciteit optimaal afstemmen en benutten.

Samenwerken om het gemeenschappelijke doel (het project) zo goed mogelijk voor de klant en alle partijen te realiseren. Wij vertellen u graag hoe wij de projekten voor onze klanten lean engineeren en realiseren. Wij brengen u ook graag in contact met klanten die het lean bouwen door PHB Deventer al hebben ervaren. Nog liever laten wij het u zelf ervaren. Lean bouwen, slimmer bouwen. Dat kan door werkelijk samen te werken met alle betrokken partijen, inclusief de klant. Met als resultaat kortere bouwtijd, hogere kwaliteit, verlaging van de faalkosten en daarmee verlaging van de kostprijs en verbetering van het rendement. Dat verdienen onze klanten èn alle partijen.