Project update 4 – 2e fase Modern Barnstyle

14 december 2021

In deze nieuwsupdate nemen we jullie weer mee naar de voortgang en planning van de werkzaamheden in het project 2e fase Modern Barnstyle te Muiden.

Voortgang werkzaamheden:

Op de funderingen zijn de geïsoleerde begane grondvloeren aangebracht. Voor alle woningen zijn deze gemonteerd.
Nadat de begane grondvloeren waren gelegd, hebben we de maatvoering van de wanden digitaal uitgezet. De kalkzandsteen wandenlijmer heeft volop het lijmwerk uitgevoerd. Eind week 49 zijn aan de Noordzijde van het water in ieder geval alle constructieve wanden van de begane grond gereed. Op een paar woningen na moeten er nog wanden op de verdieping gelijmd worden.
Aansluitend worden de woningen aan de Zuidkant van het water ook gelijmd.
Tussen deze wanden monteren we de tijdelijke stalen stempels en houten balken voor de verdiepingsvloeren. Op deze tijdelijke ondersteuning monteren we namelijk de breedplaatvloeren. Op deze vloeren worden dan weer alle leidingen van de verdiepingsvloeren aangebracht met wapening en dan afgestort met beton.
Vanaf woning 22 t/m 14 zijn alle betonvloeren gestort. Een aantal woningen hebben ook de 2e verdiepingsvloer van beton. Die zijn tot en met bouwnummer 17 ook gestort.

Planning werkzaamheden:

Casco:
De kalkzandsteen wanden van de bouwnummers 22 t/m 5 zijn gereed. De eerste verdiepingsvloeren van bouwnummer 13 t/m 10 worden voor de kerstsluiting nog gestort. In de maanden januari, februari en maart zullen de overige verdiepingsvloeren gestort worden. Wij hebben het tempo van deze vloeren afgestemd op het tempo van de montage van de kappen en aanbrengen gevelbekleding.

Kappen:
Bij bouwnummers 22 is het HSB en de kap reeds gemonteerd. Op dit moment wordt bouwnummer 18+19 gemonteerd en voor de kerstsluiting zal bouwnummer 20 en 21 gemonteerd worden.
In het nieuwe jaar zal vanaf januari tot en met eind april al het HSB en alle kappen gemonteerd gaan worden.

Wat is een HSB wand?
HSB, ofwel Houtskeletbouw is, zoals de naam al aangeeft een skelet gebouwd van hout. Op dit skelet zijn constructieplan bevestigd, waardoor dit een sterke lichte constructie vormt. Door de open ruimtes in het houten skelet is het mogelijk om in deze constructie isolatiemateriaal aan te brengen.

Gevelsluiting en dakafwerking:
Zodra het houtskelet staat kan er gestart worden met de gevelafwerking. We gaan daar in week 50/51 een start mee maken bij bouwnummer 18 en 19.
Bij bouwnummer 22 zijn de gevelkozijnen gemonteert en de metselprofielen gesteld. De verwachting is dat we week 51 starten met het metselwerk. Dit kan alleen wanneer er geen vorst, sneeuw of veel regen komt. Veel kunnen we plannen, maar het weer niet.

 

Project update 4 - 2e fase Modern Barnstyle
Project update 4 - 2e fase Modern Barnstyle
Project update 4 - 2e fase Modern Barnstyle
Project update 4 - 2e fase Modern Barnstyle
Project update 4 - 2e fase Modern Barnstyle
Project update 4 - 2e fase Modern Barnstyle