Project update 5 – 2e fase Modern Barnstyle

16 februari 2022

Het is alweer even geleden dat we een update hebben geplaatst over de bouw van de 2e fase Modern Barnstyle te Muiden. In deze update aandacht voor de voortgang en planning van de komende weken.

Voortgang werkzaamheden:

Wat gaat het nu toch weer hard. Dit is een periode in het bouwproces dat de grote bouw elementen worden geplaatst. Hierdoor is er dagelijks wel een verandering te zien. Bijna alle kalkzandsteenwanden zijn gereed. De kalkzandsteen wandenlijmer zal eind week 6 ook alle wanden aan de Noordzijde van het water op de verdiepingen gereed hebben. Bij de woningen aan de zuidzijde zijn de wanden op de begane grond ook reeds gelijmd.
Tussen deze wanden monteren we de tijdelijke ondersteuning. Deze bestaat uit stalen stempels en houten balken. Op deze tijdelijke ondersteuning worden de breedplaatvloeren gemonteerd. Op de vloeren worden dan weer alle leidingen van de verdiepingsvloeren aangebracht, vervolgens wordt de wapening aangebracht en daarna worden de vloeren afgestort.
Vanaf woning 22 t/m 5 zijn alle verdieping betonvloeren gestort. Er zijn een aantal woningen die ook een 2e verdiepingsvloer van beton hebben. Deze vloeren zijn tot en met bouwnummer 12 ook gestort. De houtskelet bouw van woning 22 t/m 16 is gemonteerd. Op dit moment wordt het houtskelet bij bnr. 14+15 gemonteerd. Op de houtskelet daken wordt de dakafwerking aangebracht. Van de eerste 5 woningen zijn de daken nu waterdicht. Ook de trappen in de woningen zijn bij deze 5 woningen gemonteerd. Aansluitend zijn de gipsblok binnenwanden aangebracht.

Planning werkzaamheden:

Casco:
De kalkzandsteen wanden op de begane grond van alle bouwnummers zijn gereed. De verdiepingswanden van bnr. 5 en 6 en 29 en 30 staan voor de komende weken gepland. De eerste verdiepingsvloeren van bnr. 4 t/m 1 worden deze week (week 6) gestort. Bij de bouwnummers 6 en 5 zullen de komende weken de 2e verdiepingsvloeren ook gelegd en gestort gaan worden. Op bouwnummer 23+31+29/30 moet de komende week de eerste verdiepingsvloer nog gelegd worden. Aansluitend kan daar dan ook het leidingwerk met de wapening aangebracht worden, waarna de vloer afgestort kan worden met beton.

Kappen:
Bij de eerste 7 woningen zijn het HSB en de kappen gemonteerd. De komende maanden zullen bij alle andere woningen het HSB en de kappen gemonteerd worden. We doen gemiddeld ca. 4 à 5 dagen over 1 woning of 1 tweekapper. Afhankelijk van het ontwerp kost de ene woning meer arbeid in het monteren dan de andere.

Gevelsluiting en dakafwerking:
De gevelsluiting van bouwnummer 18 en 19 is volop in uitvoering. Het is altijd weer een mooi moment wanneer de gevelafwerkingen van de woningen zichtbaar worden.
Met deze gevelafwerkingen zullen wij ons de komende maanden volop bezig houden.
Bij bouwnummer 22 is het gevelmetselwerk bijna gereed. Aansluitend is er al een start gemaakt bij bouwnummer 16. Daarna gaan we verder met het metselwerk bij de bouwnummers 11 en 31. Op de meeste daken komt falzinc dakbedekking. Dit is nu bij de eerste 5 woningen aangebracht. Zodra het HSB bij de woningen gereed is, kunnen wij elke woning weer voorzien van deze dakbedekking en de woning zo goed waterdicht maken.

Afbouw:
In de eerste woningen zijn de trappen en binnenwanden aangebracht. Zodra dit gereed is, kan het leidingwerk in de dekvloeren aangebracht worden. Denk hierbij aan de vloerverwarming en waterleidingen. Dit herhaald zich bij elke woning weer tot en met de laatste woning. Nadat de dekvloeren zijn aangebracht gaan we starten met het aftimmeren van de woningen. Maar dat is voor de komende maanden. Eerst gaan we ons de komende maand bezig houden met het aanbrengen van de dekvloeren.

2e fase Modern Barnstyle
2e fase Modern Barnstyle
2e fase Modern Barnstyle
2e fase Modern Barnstyle
2e fase Modern Barnstyle