Project update 5 – Barnstyle Muiden

1 maart 2021

Zuidbroek na oplevering
Zuidbroek na oplevering
Zuidbroek na oplevering
Zuidbroek na oplevering
Zuidbroek na oplevering
Zuidbroek na oplevering
Zuidbroek na oplevering

Project update 5 – Barnstyle Muiden:

Voortgang werkzaamheden:

Zoals de foto’s al hebben laten zien is bij bouwnummer 27 het HSB en de kap gemonteerd. Ondanks de vorst en sneeuw hebben we het HSB van bouwnummer 28 ook nog kunnen monteren. De laatste fundering en begane grondvloer van bouwnummer 32 is ook gemonteerd. Op vrijdagochtend 5 februari hebben we de 1e verdiepingsvloer gestort van de bouwnummers 37+36+35.
Bij alle woningen zijn de steigers voor de werkzaamheden aan de vloeren en voor de veiligheid gemonteerd.
Het lijmwerk van de kalkzandsteenwanden is gereed gekomen, zodat we ook bij de bouwnummers 34+33+32+24 de prefab breedplaten van de 1e verdiepingsvloer konden monteren.
Deze vloerplaten zijn ook al gemonteerd op de 2e verdieping van bouwnummer 25+26. De installateurs kunnen hierop weer al het benodigde leidingwerk, kanalen etc. aanbrengen.

Er is op dit moment veel sneeuwpret in Nederland! Het blijft leuk en mooi zo’n pak sneeuw. Voor de bouwwerkzaamheden heeft het wel wat invloed. Zo kunnen de leidingen in de vloer niet verwerkt worden bij deze lage temperaturen.
Die werkzaamheden zijn daarom ook stil gevallen. Ook de overige werkzaamheden zijn vrijwel stilgevallen. Dit heeft wel invloed op de voortgang en planning van de bouw. Zoals het nu lijkt is de vorst na 1 week voorbij. Maar niets is zo veranderlijk als het weer…… Afwachten maar. Aan het weer kunnen we gelukkig niets plannen. Wel treffen we de nodige maatregelen om de invloed van het weer op de planning zo veel mogelijk te beperken.

Geplande werkzaamheden:

Wanneer de dooi inzet, kunnen op de prefab vloerplaten alle leidingen voor de
verdiepingsvloeren aangebracht worden. Denk hierbij aan de riolering en toevoer en
afvoerleidingen van de mechanische ventilatie. De vloeren worden daarna voorzien van de benodigde wapening en afgestort met beton. De verwachting is dat de woningen 34+33+32 in week 8 gestort gaan worden. En bij woning 24 en de 2e verdieping van woning 25+26 naar verwachting ook in week 8.

Houtskeletbouw:

De komende weken wordt het HSB van bouwnummer 37 en verder naar 36 en 35
gemonteerd. Dit zal volgens de bouwrouting uitgevoerd worden.

Dakafwerking:

Met het monteren van de fels beplating op de daken wordt naar verwachting ook gestart in week 8 wanneer de vorst over is en het weer het toelaat.

Gevelafwerking:

Bij de woningen met metselwerk zijn de eerste profielen al gesteld. Deze zijn nodig voor het metselen van de gevels. De metselstenen zijn al geleverd en staan bij de plaatsen waar ze nodig zijn. Afhankelijk van het weer willen we in week 8 gaan starten met het metselwerk.
In de houtskeletbouw wanden die vanaf de fabriek komen zijn veel houten kozijnen al voor gemonteerd. Een aantal kozijnen konden niet voor gemonteerd worden. Daarom monteren we die op de bouwplaats zelf. Dat zijn met name de grote kozijnen op de begane grond en de kozijnen die volledig in het metselwerk komen.

Veel woningen zijn volledig voorzien van houten bekleding. Deze bekleding wordt naar verwachting vanaf week 9 à 10 aangebracht.

Afbouw:

De eerste actie voor de afbouw van de woning is het monteren van de houten trappen. De prognose is dat we die vanaf week 10 gaan plaatsen.

Bijzondere aandachtspunten:

Er zijn geen bijzonderheden te melden m.b.t. overlast.