Basisschool De Kringloop

 • Opdrachtgever

  Gemeente Arnhem

 • Architect

  Architectenbureau VBW GAI B.V.

 • Locatie

  Arnhem

 • Opleverdatum

  2017

Projectomschrijving

In januari 2013 werd de basisschool De Kringloop in de wijk Elderveld in Arnhem door een brand volledig verwoest. De school was een onderdeel van een groter scholencomplex met scholen als De Blinkert, De Troubadour en Cosmicus. De leerlingen van het 15 lokalen tellende schoolgebouw zijn tijdelijk in een noodunit eveneens liggend aan het Breezandpad op loopafstand van de oude school ondergebracht.

Het nieuwe gebouw bestaat uit een begane grond en een verdieping waarbij het vloeroppervlakte ca. 900 m2 per bouwlaag bedraagt. De fundering bestaat uit mortelschroefpalen en ringbalken. De draagconstructie bestaat uit een staalconstructie in combinatie met kanaalplaatvloeren met een gewapende druklaag op de verdieping. Tussen de stalen kolommen zijn kalkzandsteen lijmelementen verwerkt. De buitenschil is metselwerk met aluminium buitenkozijnen en het dak is uitgevoerd in cellenbeton. Het dak is afgewerkt met een kunststof dakbedekking en is op één dakvlak volledig voorzien van PV-panelen.
Na de zomervakantie van 2017 hebben de leerlingen en onderwijzers zich eindelijk definitief gevestigd in het nieuwe gebouw.

In beeld

Kringloop speelplein
Kringloop trap
Kringloop hal
Kringloop trap hal
Kringloop trap bovenaanzicht
Kringloop bankjes