Houtmarktschool

  • Opdrachtgever

  • Architect

    I'M Architecten

  • Locatie

    Deventer

  • Opleverdatum

Projectomschrijving

De monumentale Houtmarktschool in het hart van Deventer stond de laatste jaren leeg en werd bewoond door krakers, totdat het pand in 2017 werd gekocht door een vastgoedondernemer om er vervolgens 10 appartementen in te bouwen. Eind 2018 kregen de kopers van de appartementen de signalen door dat het niet goed zou komen en vielen daardoor van de ene in de andere teleurstelling. Medio 2019 volgde het faillissement van de aannemer.
E.e.a. van de kopers vond PHB Deventer bereid om het hem het project te bekijken. Er moesten nog heel veel werkzaamheden uitgevoerd worden dan vooraf gedacht. Schilderwerken aan de buitenzijde van het pand, veranderingen aan het dak, herstel metsel- en voegwerk, herstel natuurstenen trap, herstellen tegelvloeren, aanleggen installatie, aanbrengen plafonds, stucwerk muren en plafonds etc. Uiteindelijk voelde het voor PHB Deventer als echt Deventers bedrijf als een plicht om de kopers van de appartementen te helpen.
In januari 2020 zijn we gestart met de werkzaamheden. Tegen de bouwvak moeten de algemene ruimtes en de afbouw van 2 appartementen rond zijn. Eind september, begin oktober volgt de oplevering van de andere 3 appartementen. Voor de eigenaren van de appartementen komt het einde van de lange tunnel nu eindelijk in zicht.

In beeld

Houtmarkt school
Houtmarkt school
Houtmarkt school
Houtmarkt school
Houtmarkt school
Houtmarkt school
Houtmarkt school
Houtmarkt school
Houtmarkt school
Houtmarkt school