Bouwen voorbij morgen
Bieb banner

Openbare Bibliotheek

  • Opdrachtgever

    Gemeente Deventer

  • Architect

    Bierman Henket architecten

  • Locatie

    Deventer

  • Opleverdatum

Projectomschrijving

In opdracht van NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer heeft PHB Deventer de nieuwbouw van de Bibliotheek in Deventer uitgevoerd. De reeds aanwezige kelder en het Rijksmonument aan de Stromarkt 19 vormen hierin samen met de nieuwbouw de nieuwe Bibliotheek.
De nieuwe bibliotheek is gebouwd op de kelders van het oude bankgebouw uit de jaren ’60. Door de grote glazen puien krijg je van binnenuit een mooi beeld van de Deventer binnenstad.

De begane grond is een plek ontwikkeld voor ontmoetingen. In de kelder zijn 80 zitplaatsen voorzien van horizondoek en akoestische wanden. De grote eiken trap brengt je naar boven, waar een smartlab is ingericht en naar het dakterras waar je kan genieten van het prachtige uitzicht. In het voormalige La Fontana is een stilteruimte en expositieruimte gerealiseerd. Aangrenzend aan het gebouw is een groene ontmoetingsplek gecreëerd. De enorme beuk is behouden gebleven in de ook wel genoemde Proosdijtuin. De gevel van de bibliotheek is bekleed met keramische elementen.

Time laps video

 

In beeld

Meer PHB

Ontdek meer over PHB

Bel Ronald Heuvelman

Hij vertelt u graag meer over ons werk

Ronald Heuvelman Projectleider

Stuur Ronald een bericht Created with Sketch. Of bel ons kantoor

0570 - 63 44 55

ronald-heuvelman