Rechtbank

  • Opdrachtgever

    Rijksvastgoedbedrijf

  • Architect

    Adviesburo Van der Plas b.v.

  • Locatie

    Almelo

  • Opleverdatum

    April 2016

Projectomschrijving

De renovatie van de Rechtbank Almelo omvatte het verbouwen van (een deel van) de begane grond, rondom het entreegebied en het compleet verbouwen van de 2e verdieping van de Rechtbank. Dit gebouw kent een hoog beveiligingsniveau. De Rechtbank was tijdens de werkzaamheden gewoon in gebruik. De werkzaamheden betroffen, het compleet strippen van de 2e verdieping en opnieuw opbouwen met een nieuw inbouwpakket. De begane grond heeft een nieuwe indeling gekregen. Er is een nieuwe entreebalie geplaatst en de vloerafwerking en plafonds zijn aangepast. Bij de Rechtbank was de druk op de planning en het voorkomen van overlast hoog. De kwaliteit van het bouwproces had daarom het grootste belang. Belangrijker nog dat de kwaliteit van hetgeen is uitgevoerd. We hebben daarom de opdrachtgever mee laten lopen bij de integrale planningssessie waarbij we samen met alle bouwpartners het werk op elkaar hebben afgestemd. Hieruit volgde een door iedereen gedragen planning.

In beeld

Inetrieur Rechtbank Almelo
Raad voor de kinderbescherming