Schuur Lochem

  • Opdrachtgever

    De heer J. van Voorst

  • Architect

    Rombou bv

  • Locatie

    Lochem

  • Opleverdatum

    April 2016

Projectomschrijving

In opdracht van Rombou bv hebben wij de dubbele schuur welke is gebouwd midden in de 19e eeuw mogen restaureren. Het is lange tijd in gebruik geweest als agrarische bestemming. Karakteristiek is de typerende gevelarchitectuur aan het gebouw met zijn gietijzeren vensters met roedeverdeling die aan de bovenzijde halfrond zijn beëindigd en de horizontale banden en vensteromlijstingen in gele baksteen. De schuur is herbestemd voor 3 appartementen compleet inclusief installatiewerk en badkamer. Hiervoor zijn de bestaande kapconstructie, zoldervloerconstructie, begane grondvloer, binneninrichting en kozijnen geheel verwijderd. De buitenste gevel is gehandhaafd gebleven. In de nieuwe constructieopbouw zijn een nieuwe geïsoleerde betonvloer, geïsoleerde gemetselde voorzetwanden, gemetselde binnenwanden, houten verdiepingsvloer en nieuwe geïsoleerde gordingkapconstructie bedekt keramische Mulderpannen. De gevelkozijnen zijn deels gerestaureerd met achterzetbeglazing, deels vervangen door nieuwe stalen kozijnen met dubbele beglazing en deels vervangen voor nieuwe houten kozijnen met luiken c.q. staldeuren.

In beeld

Vooraanzicht Schuur Lochem
Interieur Schuur Lochem
Sanitaire gedeelte
Sanitaire gedeelte bad