Update 5 – Het Hegius Deventer

1 februari 2022

Laatste stand werkzaamheden:

Ondertussen hebben we de kerstvakantie alweer ruim achter ons liggen en zijn we al weer een paar weken aan de slag.
De grove sloopwerkzaamheden hebben we afgerond. Dit houdt in dat het opbouwen weer kan beginnen. De steiger is nu om het gehele pand geplaatst. Het grootste deel van het zinkwerk op het hoge appartement  aan de Hofstraat is aangebracht. Tevens zijn we gestart met het aanbrengen van de dakplaten op het schuine dak aan de Hofstraat. De timmerwerkzaamheden aan het dak aan de Nieuwe Markt en Grave zijn nog volop bezig. We zijn gestart met de werkzaamheden aan de gevel.
Ook in het pand wordt hard gewerkt. Op de 2e en 3e verdieping zijn de cementdekvloeren reeds aangebracht. Op de 3e verdieping hebben we een start gemaakt met het plaatsen van de binnenwanden. De installateur loopt mee in de werkzaamheden en ook de Nuts is gestart met de aanleg van de Nuts voorzieningen.
Wat betreft het gebruik van de parkeerplaatsen blijft de plattegrond die bij een eerdere nieuwsbrief was bijgevoegd actueel.

Planning werkzaamheden:

Ook de komende tijd blijven we de parkeerplaatsen aan de Nieuwe Markt gebruiken t.b.v. kraanwerkzaamheden en pompwagens.
Aan de Nieuwe Markt en Hofstraat zijde lopen de timmerwerkzaamheden aan het dak nog even door. Evenals de werkzaamheden aan de gevel. Na de timmerwerkzaamheden zullen ook hier de dakplaten worden aangebracht.
De aluminium buitenkozijnen van het hoge appartement aan de Hofstraat worden geplaatst en de dakvensters worden aangebracht.
Op de 1e verdieping zullen binnenkort de cementdekvloeren aangebracht worden. De binnenwanden op de 3e verdieping lopen door en gaan daarna over naar de 2e verdieping. De werkzaamheden van de Nuts lopen op dit moment mee met de bouwwerkzaamheden.

Planning langere termijn:

Op de langere termijn zullen we verder gaan met het plaatsen van de binnenwanden en plafonds. Ook de werkzaamheden van de installateur die de installaties aanbrengen lopen door. De balustrade met trap naar het algemeen dakterras en de balustrade voor het dakterras van het hoge appartement aan de Hofstraat zullen worden geplaatst.

 

Update 5 - Het Hegius Deventer
Update 5 - Het Hegius Deventer
Update 5 - Het Hegius Deventer
Update 5 - Het Hegius Deventer