Update 7 – Het Hegius Deventer

19 mei 2022

Laatste stand werkzaamheden:

Langzamerhand krijgt de buitenzijde van het gebouw zijn definitieve uiterlijk en ook in de binnenzijde wordt de definitieve ruimte  indeling duidelijk.
Ook hebben de kopers van de appartementen op de 1e verdieping een kijkje kunnen nemen en de eerste indrukken kunnen opdoen.
Op dit moment zijn we bezig met het buitenschilderwerk van de diverse kozijnen en houten betimmeringen. Het binnenterrein wordt aangepakt. Hier is ondertussen het oude straatwerk verwijderd en het leidingwerk vervangen. Aansluitend zal de bekabeling voor de laadpalen en de bestrating worden aangebracht. De onderconstructie op het dak waarop de glazen dakplaten worden gemonteerd is aangebracht. Aan de binnenzijde worden de laatste systeemwanden en plafonds aangebracht. Aan de binnenzijde worden de laatste systeemwanden en plafonds aangebracht. De stucadoor is begonnen met het afwerken van de diverse ruimten en de schilder is gestart met het binnen schilderwerk. Ook is de tegelzetter begonnen met het aanbrengen van het tegelwerk.
Wat betreft het gebruik van de parkeerplaatsen blijft de plattegrond die bij een eerdere nieuwsbrief was bijgevoegd actueel.

Planning werkzaamheden:

Ook de komende tijd blijven we de parkeerplaatsen aan de Nieuwe Markt gebruikten t.b.v. kraanwerkzaamheden en pompwagens.
Het glas op het dak is ingemeten en besteld. Dit geldt ook voor de glazen daklantaarns. Helaas komen beide leveranties en montage later dan gepland. Op dit moment is nog niet 100% zeker wanneer beide montages plaats gaan vinden. Uiteraard proberen we dit zo snel mogelijk uit te laten voeren. De werkzaamheden voor de beeldentuin en het straatwerk van het binnenterrein worden opgepakt. De eerste balustrade op het dakterras is geplaatst. Op korte termijn worden de trap en balustrade van het algemene dakterras gemonteerd. Aan de binnenzijde gaan de werkzaamheden gestaag door. De laatste systeemwanden en plafonds worden geplaatst. De installateur loopt hierin mee. De stucadoor, tegelzetter en schilder beginnen hierna met de werkzaamheden in de appartementen.

Planning langere termijn:

De werkzaamheden van de installateur die de installaties aanbrengen lopen door. De binnentrap van de 2e naar de 3e verdieping wordt aangebracht, evenals de diverse balustrades. De zonnepanelen zijn besteld evenals de overige technische installaties. Deze worden t.z.t. aangebracht. We zijn in overleg met de gemeente en de nuts bedrijven om de definitieve aansluitingen naar binnen te krijgen. Voor de elektra betekent dit een nieuwe aansluiting die een paar honderd meter verderop vandaan gehaald moet worden. De laatste afbouw werkzaamheden worden in werking gezet.