VanWonen verkoopt 27 appartementen Park Nova aan Stienstra

1 november 2022

VanWonen verkoopt 27 appartementen Park Nova aan Stienstra

Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft 27 appartementen in Park Nova in Deventer verkocht aan vastgoedbelegger Stienstra Wonen. Daarbij sluit Stienstra Wonen met PHB uit Deventer een aannemingsovereenkomst voor de bouw. De overige 27 appartementen in dit project zijn bestemd voor particuliere verkoop. Inmiddels zijn hiervan 11 verkocht. Het gebouw heeft onder meer een gemeenschappelijke daktuin en een begane grond met 720 m2 bestemd voor maatschappelijke (zorg-)functies.

Park Nova verrijst op de voormalige kantoorlocatie van zorggroep Carinova, op nog geen 10 minuten fietsen van het historische centrum van Deventer. In de populaire wijk Zandweerd, op de hoek van de Zwolseweg en de Ceintuurbaan. Een bijzonder alzijdig gebouw met een divers woonprogramma voor jong en oud. Park Nova wordt een waardevolle toevoeging aan de stad Deventer: 22 appartementen in de middeldure huur en 5 appartementen in de vrije huursector en 27 koopappartementen in verschillende prijscategorieën. De woningen variëren in grootte tussen 56 en 97 m2. Alle appartementen hebben een eigen balkon of terras. Er is bovendien een gemeenschappelijke groene daktuin op de maatschappelijke plint waar bewoners van alle appartementen elkaar kunnen ontmoeten. Op het eigen terrein is ruimte voor 57 parkeerplaatsen.

Alphons Spaninks, Directeur Vastgoed Stienstra Wonen: “Deze 27 appartementen in Park Nova zijn een kwalitatief mooie toevoeging aan onze portefeuille met huurwoningen. We zijn trots hiermee een steentje bij te kunnen dragen aan de duurzame en energiezuinige woningvoorraad, maar vooral ook dat het betaalbare woningen zijn.”

Groen en gezond samen wonen

Ontmoeten, groen en aandacht voor het klimaat zijn onderwerpen die vanaf het begin van de planontwikkeling zijn meegenomen. Met omwonenden en ander belangstellenden is dan ook gezamenlijk gewerkt aan de totstandkoming van het plan. Dit vertaalt zich onder meer in de gemeenschappelijke daktuin en twee elektrische deelauto’s van We Drive Solar die beschikbaar zijn voor alle bewoners. Met de daktuin en de beplantingen rondom het gebouw wordt de groene verbinding gelegd met het nieuwe Plantsoen en de rotonde met grote bomen aan de Zwolseweg.

Planning

Het bestaande kantoorpand zal vanaf december 2022 circulair worden gesloopt. In april 2023 start de bouw van Park Nova. De oplevering is voorzien in de tweede helft van 2024. Inschrijven voor de huur- of koopappartementen is mogelijk via www.parknova.nl.

Over VanWonen

Woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties. Dat is de VanWonen-missie als gebieds- en vastgoedontwikkelaar. Gebieden die goed zijn voor mens en aarde en waarin gemeenten en partners hun ambities op een duurzame manier vertaald zien. En waarin klanten zich welkom voelen, positief worden verrast en hun klantreis beoordelen met een 9+. Werkend vanuit Zwolle, Utrecht, Groningen en Nijmegen, gestoeld op persoonlijke relaties en een krachtig netwerk, staat VanWonen voor een nieuwe stijl van ontwikkelen. Ontdek meer op www.vanwonen.com.

Over Stienstra Wonen

Vastgoed zit Stienstra Wonen in het bloed. Sinds 1961 is Stienstra Wonen als vastgoedonderneming actief in heel Nederland. Stienstra Wonen richt zich op nieuwbouwwoningen in voornamelijk het middensegment. De portefeuille van Stienstra Wonen omvat enkele duizenden woningen. Omdat Stienstra Wonen al zo lang in het vastgoed zit, heeft de onderneming, dankzij ervaringen en ontwikkelingen in het verleden een scherpe blik naar de toekomst. Stienstra Wonen weet wat er vandaag èn morgen speelt in de Nederlandse woningmarkt en kent de wensen van de huurders: optimaal woongenot met de juiste prijs-kwaliteitverhouding. www.stienstra.nl

Over PHB Deventer

Wij zijn een bouwbedrijf uit Deventer dat haar klanten maximaal wil ontzorgen als het om bouwen gaat. Wij realiseren dit door de juiste voorbereiding en de uitvoering van de bouwwerkzaamheden zo soepel mogelijk te laten verlopen. Sleutelwoorden daarvoor zijn samenwerking en communicatie. Wij werken niet alleen vóór onze klanten, maar ook graag samen met onze klanten. Samenwerken is met elkaar meedenken, kennis delen en hetzelfde doel nastreven. Communicatie is daarbij de lijm die deze manier van werken met elkaar verbindt. Duidelijke communicatie voorkomt misverstanden en zorgt voor heldere afspraken. Wij streven ernaar dat onze klanten niet alleen tevreden zijn over het eindresultaat, maar er ook blij van worden. Wij willen de verwachtingen van de klant overtreffen. Daar staat PHB Deventer en al haar medewerkers voor! www.phbdeventer.nl